Je veilig voelen

Om de wereld een fijnere plek te maken voor ons allemaal helpt het om je veilig te voelen. Primair betekent dat dat er een plaats is voor je om te wonen, dat je zeker weet dat je elke dag eten en drinken hebt, dat je geen kou hoeft te lijden en genoeg geld hebt om van te leven. Voor verreweg de meesten van ons in Nederland is dat wel goed geregeld. Maar ‘je veilig voelen’ gaat verder dan dat. Een veilig gevoel in het dagelijks leven zit van binnen en dat kan (ernstig) verstoord zijn geraakt.

Ik zou het mooi vinden als we ons altijd en overal veilig konden voelen. Dat begint met zelf echt álles durven te gaan voelen. En dan dóen wat bij die gevoelens past in plaats van doen wat hoort, wat van je verwacht wordt of wat je aangeleerd hebt.
Voelen gaat pas echt goed als je je ook veilig voelt om alles te voelen en er te laten zijn. Inclusief de gevoelens die we graag willen vermijden, negeren of verdoven.

Om een bijdrage te doen aan die mooiere wereld wil ik door het interviewen van mensen onderzoeken en inzicht geven hoe zij hun gevoelens van onveiligheid vorm geven in het dagelijks leven. Hoe soms ongemerkt allerlei strategieën zijn ontworpen om toch op een bepaalde manier veilig of zonder vervelende gevoelens door het leven te kunnen gaan. Je eigen ontworpen vorm van veiligheid.

Hoe weet je of je je veilig voelt? Als je rust en harmonie voelt in je lichaam en leven. Onzekerheid, angst, verlegenheid, paniek, rusteloosheid, (neiging tot) verslaving, perfectionisme zijn allemaal vormen waarbij je weg bent van rust en harmonie. Dus weg van je veilig voelen.

Heel graag wil ik jou ook (anoniem) interviewen over dit onderwerp. Hoe werkt het bij jou? Hoe creëer jij veiligheid voor jezelf? Praat je over je gevoel of stop je sommige dingen liever weg? Heb je mechanismes die je helpen om makkelijker door het leven te gaan? In andere woorden: Wat is jouw vorm van veiligheid?
Ik praat er heel graag over met je.

Misschien herken jij in de interviews ook wel bepaalde vormen van het zoeken naar een veilig gevoel en wil je daar over praten of aan werken om er vanaf te komen. Neem dan ook contact met me op.

Contact of afspraak

Interviews

Call Now Button